Свежо руло от тиквички

Boriana IlievaBoriana Ilieva
Новак
1243
Свежо руло от тиквички
Снимка: Boriana Ilieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Леко и много свежо тиквено руло"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • тиквички - 3 броя
  • крема сирене - 200 грама
  • кашкавал - 200 г (настърган)
  • лук - 1 малка глава (настърган)
  • копър
  • суха мента - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят от течността за 20-тина минути. Прехвърлете ги в тензух и ги изстискайте още по-добре.

Прехвърлете тиквичките в купа. Добавете към тях 150 грама от настъргания кашкавал, яйцата и лука. Овкусете сместа с ментата, копъра и черния пипер, разбъркайте.

Сложете хартия за печене в малка тава. Сипете сместа и изпечете блата в умерено загрята фурна до готовност.

Извадете и оставете да се охлади. Намажете с крема сиренето и поръсете с останалия кашкавал. Внимателно завийте соленото руло. Нарежете и поднесете.

Свежото руло от тиквички е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: