Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Ябълкови ватрушки по беларуски

Ябълкови ватрушки по беларуски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ябълкови ватрушки по беларуски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • бутертесто - 800 г
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • ябълки - 6 бр.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се оставя да се размрази и леко се разточва. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Напръскват се с лимонов сок, добавя се настърганата лимонова кора и захарта и всичко се разбърква внимателно.

Маслото се загрява и се добавя медът. Добавят се ябълките, поръсват се с канела и при непрекъснато бъркане сместа се готви 12 минути на бавен огън. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

Тестото се реже на квадрати, отделно се режат дебели ленти, които се залепват с разбито яйце върху ръбовете на квадратите, така че да се получат стенички.

Квадратите се пекат до златисто на 200 градуса. Слага се плънката и ватрушките се връщат във фурната за още 5 минути на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: