Начин на приготвяне
Тестото се оставя да се размрази и леко се разточва. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Напръскват се с лимонов сок, добавя се настърганата лимонова кора и захарта и всичко се разбърква внимателно.
Маслото се загрява и се добавя медът. Добавят се ябълките, поръсват се с канела и при непрекъснато бъркане сместа се готви 12 минути на бавен огън. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
Тестото се реже на квадрати, отделно се режат дебели ленти, които се залепват с разбито яйце върху ръбовете на квадратите, така че да се получат стенички.
Квадратите се пекат до златисто на 200 градуса. Слага се плънката и ватрушките се връщат във фурната за още 5 минути на 180 градуса.