Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио.
Добавя се нарязаната на дребно шунка и се поръсва с нарязания на ситно магданоз.
Добавя се грахът, солта, черният пипер и малко вода.
Оставя се да се задуши до омекване на граха.
Приготвя се сос бешамел, като маслото се загрява, запържва се брашното и се разрежда с топлия бульон. Добавя се към граха.
Разбърква се добре и всичко се пасира.
Добавя се настърганият кашкавал и се оставя да изстине.
При постоянно бъркане се добавят, първо, жълтъците на яйцата, а после и разбитите на сняг белтъци.
Сместа за вкусното зеленчуково суфле се изсипва в тава и се запича във фурната на водна баня за около 15 минути на 220 °C.
Сервира се веднага суфле с грах по френски.