Киш със спанак

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Киш със спанак1 / 2
14/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Нашето предложение за обяд днес е този Киш със спанак. Затова запретвайте ръкави и да започваме"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г замразен и отцеден
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. фета, натрошено
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. за тестото
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган, може и пармезан
  • яйца - 2 жълтъка
  • вода - 1 - 2 лъжици студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, жълтъците и кашкавала се омесва тесто. При нужда добавете малко вода, за да стане гладко тесто. Увийте го във фолио и го сложете за 30 минути в хладилника. Загрейте фурната на 200 градуса.

Върху набрашнения плот разстелете тестото и го премесете. Разделете една част от него за горния блат. Тази за долния (по голяма) се слага в тавичка за печене, като се покриват и стените. Сложете го да се запече за 5 минути, извадете го, надупчете с вилица и го върнете във фурната за още 5.

Смесете спанака и останалите продукти и ги изсипете върху блата. Сложете да се пече така за около половин час. Извадете и покрийте с предварително разточеното тесто за горния блат. Сложете киша да се пече още 5-10 минути. Сервирайте охладен.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: