Бишкоти

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
291
50
810
18/01/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 990
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пудра захар - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г краве
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • брашно - за твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло разбийте добре със захарта, добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване и бийте около 10 минути след това.

В 1 с.л. топла вода разтворете амонячната сода и я добавете към сместа. Добавете брашното и замесете средно твърдо тесто, което може да се точи.

От тестото късайте парчета, разточете кори с дебелина 2-3 мм и изрежете бишкоти с формички. Подреждайте ги е леко подмазнена тава и ги изпечете в умерено силна фурна.

Бишкотите трябва да имат светъл към бял цвят, а не да се зачервяват прекалено.

Форми за сладки  - квадратни - 5 броя
Форми за сладки - квадратни - 5 броя
3.12 лв.
Виж ››

Приготвянето на сладки е истинско изкуство, което е немислимо без практични форми за сладки, каквито ще намерите при нас

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар