Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена сьомга с червено зеле

Пържена сьомга с червено зеле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пържена сьомга с червено зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бульон - 300 мл пилешки
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • соев сос - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 300 мл
  • масло - 4 с.л.
  • червено зеле - 1 малка глава
  • сьомга - 400 г филе от
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се реже на ситно, добавя се нарязаният на кубчета лук. В тиган се загряват 2 супени лъжици масло и в тях се запържва лукът за 5 минути на среден огън. Добавя се нарязаното на ситно зеле, джинджифилът, солта и половината вино и всичко се разбърква.

Задушава се на бавен огън 20 минути. Добавя се останалото вино и се готви, докато една трета от течността не се изпари. Добавя се бульонът и соевият сос. Оставя се течността да се изпари наполовина.

Отцежда се от течността и се добавя останалото масло. Рибата се посолява и се пържи в зехтин по 3 минути от всяка страна. Рибата се слага върху зелето и се полива със соса от готвенето на зелето.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: