Новогодишна торта с ягодов крем

Марина НордМарина НордНовак1219
31/12/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 837
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 3 бр. за торта
  • ягодов ликьор - 50 мл
  • ягоди - 700 г
  • вода - 1 с.л.
  • сметана - 700 г
  • пудра захар - 120 г
  • ментови листенца - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две трети от ягодите се режат на ситно, останалите ягоди се режат на половинки. Сметаната се разбива с пудра захар. Една трета от крема се отделя, останалият сметанов крем се смесва с нарязаните ягоди.

Ягодовият ликьор и водата се смесват и с тази смес се намазва един блат. Покрива се с крем и отгоре се слага вторият блат. Маже се с ликьор и отново се намазва с крем.

Покрива се с третия блат. Кремът без ягоди се шприцова върху него и отстрани на тортата. Украсява се с половинките ягоди и листенцата мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар