ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап с моркови и зелен боб

Друсан кебап с моркови и зелен боб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Друсан кебап с моркови и зелен боб
31/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Дали тайната на вкуса е в раздрусването или само така ни се струва?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и морковите, подсушете ги и нарежете морковите на тънки продълговати резени.

В тенджера загрейте мазнина, сложете нарязаното на парчета свинско да се запържи заедно с една чашка вода, сол, черен пипер на вкус. Котлонът не трябва да е силен.

Когато водата изври, свинското започва да се пържи и трябва непрекъснато да се бърка, за да не залепне и загори. Към края на пърженето се добавят нарязания на ситно лук, морковите и зеления боб.

Прибавя се доматеното пюре, виното похлупва се и се оставя да се задушава. На няколко пъти тенджерата се раздрусва както е с капака.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: