Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешки джолани със зелен боб и моркови

Телешки джолани със зелен боб и моркови

Телешки джолани със зелен боб и моркови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Най-крехките и вкусни джоланчета са по тази рецепта"

Необходими продукти

  • зелен боб - 400 г консерва
  • телешки джолан - 3 бр.
  • чери домати - 5 бр.
  • чесън - 6 ск.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките джолани варим в тенджера под налягане, докато месото се свари добре и се отделя от кокала.

След това прехвърляме джоланите в обикновена тенджера и добавяме останалите продукти за ястието (без доматите и целината).

Бульонът, в който сме варили джоланите, се прецежда и се налива в тенджерата при продуктите.

Сложете олиото и посолете на вкус. Гответе телешкото на слаб огън около 20 минути или докато всички съставки са добре сготвени.

Десетина минути преди да изключите котлона, добавете и чери доматите и целината.

Телешки джолани със зелен боб и моркови е богато, пъстро и вкусно ястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: