Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Постна магданозлия

Постна магданозлия

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Постна магданозлия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • магданоз - 6 връзки
  • лук - 300 г кромид
  • домати - 200 г
  • масло - 125 г
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • галета
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и скълцайте лука и магданоза и ги задушете в малко масло. Добавете нарязаните на дребни парчета домати, скълцания копър и половината настърган кашкавал.

Посолете ястието и го прехвърлете в тава. Залейте с разбитите яйца и прясно мляко, поръсете галета и останалия кашкавал. Подредете парченца масло и сложете да се пече до готовност в загряна фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: