Kачамак със сланина

Оля
Оля
Новак
21/12/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 г
  • сланина - 200 г солена
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата подсолена вода изсипете наведнъж брашното и в средата му с точилка направете дупка, за да излиза парата.

След като ври около 1 час, свалете от огъня и разбърквайте, докато започне да се отлепва от стените и дъното на съда. Нарежете сланината и я изпържете до златисто.

В тава, която е намазана с част от получената мазнина, разстелете качамака.

С дървена лъжица направете дупчици в него. Отгоре изсипете останалата мазнина и подредете сланината.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар