Сарми с лозови листа по македонски

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
316
50
812
25/12/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 727
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещения зехтин и малко вода задушете ситно нарязания лук до златисто оцветяване, след което прибавете измития ориз, чубрицата, нарязания магданоз, смленият черен пипер, солта и 200 мл вряща вода.

Продуктите се задушават 10-тина минути, след като се напълват сармичките и се завиват.

Подредете ги в дълбока тенджера, на дъното на която сте поставили лозови листа. Поръсете сармичките с лимонов сок и ги покрийте с порцеланова чиния.

Залейте ги с вряща вода. Печете в слаба фурна до готовност. Сервирайте ги охладени, поръсени с лимонов сок.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар