ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с гъби

Пълнен шаран с гъби

IlariaIlaria
Новак
597416331k
Пълнен шаран с гъби
29/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Ние ще изчистим шарана, а вие пригответе продуктите. Такава вкусотия ще сготвим заедно, че няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • олио - 1 ч.ч. или повече
  • гъби - 250 - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - към 2 кг
  • ориз - 3 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • вино
  • бахар - 3 зрънца
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шарана. Накиснете го в студена вода, извадете го, подсушете и го поръсете със сол.

Почистете и нарежете гъбите и ги задушете в голям съд, където може да се побере и шаранът. Добавете нарязания магданоз и сложете шарана отгоре. Оставете да се задуши.

Отделно запържете в мазнина нарязания ситно лук и ориза. Овкусете със сол и пиперите.

Смесете една част от лука с гъбите и напълнете шарана, като го зашиете. Останалия лук сложете в тавичка, отгоре сложете шарана заедно с подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер и сложете да се пече.

По време на печенето доливайте вода и вино. Готовият шаран се поднася с резени лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: