Мраморен кекс с бити белтъци

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
13/08/2010
"Не може да направите хубав кекс, ако не счупите яйцата и на набиете наистина добре белтъците, от нас да го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 442
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта и се прибавят жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавя се и млякото, след това брашното, в което предварително е размесен бакпулверът. Добавете и ванилия и разбъркайте добре.

Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към останалата смес. 5 супени лъжици от сместта се отделят и се разбъркват с какаото.

Намажете кексова тавичка с мазнина и брашно и налейте пласт от жълтото тесто. Върху него разпределете неравномерно от какаовото тесто. Най-отгоре излейте останалата жълта смес и сложете да се пече в умерена фурна.

Готовият кекс се оставя да изстине за 15 минути и се залива с белия шоколадов кувертюр.

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар