Начин на приготвяне
Сварете макароните в подсолена вода според инструкциите на опаковката, отцедете и оставете настрана.
В касерола разтопете маслото на среден огън. Добавете брашното и бъркайте около 1 минута, за да се запържи леко.
Постепенно налейте млякото, като разбърквате постоянно, за да избегнете бучки. Гответе, докато сосът започне да се сгъстява (около 3-5 минути).
След като сосът е гъст, добавете пармезана и чедъра (или моцарелата), разбъркайте добре, докато се разтопи. Посолете и пиперете по вкус.
Смесете сварените макарони със соса и добавете нарязаните свежи подправки.
Ако желаете, прехвърлете всичко в подходяща тава, поръсете с галета и запечете за 10-15 минути при 180°C, докато се получи златиста коричка.
Вижте също как да си направите сладки макарони на фурна или класическите макарони с кайма.