Пълнена пуйка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пълнена пуйка2 / 2
01/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
10
"Само едно ще ви издадем - това е пуйка с месна плънка, на вас оставяме да се облизвате, докато четете рецептата"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 цяла пуйка, около 3, 5 кг
  • луканка - 10 резена
  • сланина - 1 широко парче
  • черен пипер
  • сол
  • гъби - 250 грама
  • черен дроб - 250 грама, птичи
  • масло - 50 грама + 40 грама
  • вино - 2 с.л. + 1 ч.
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • лук - 12 главички кромид
  • брашно - 1 равна лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дробчетата на дребно и запържете с 50 грама мазнина. Прибавете измитите и нарязани гъби и виното, а щом заври сложете и нарязаните наситно свърдо сварени яйца, сол и черен пипер.

Напълнете пуйката с получената смес, прибавете луканката и зашийте. Сложете пуйката в тава, наредете върху нея нарязани парчета сланина и поставете да се пече, като преди това се поръси със сол, черен пипер. Пуйката се пече около 2, 5 часа.

Сложете лукчетата в тенджера с парче масло и лъжица вода да се задушат за около 20-30 минути. Извадете ги, а в същата тенджера сложете отново 25 грама масло, лъжица брашно, 250 мл вода, сол, черен пипер и оставете сместта да ври около 15 минути. Към края прибавете и воното.

Пуйката може да се сервира начипена на парчета заедно с плънката. Сосът се смесва със сока от печеното и се сервира в затоплена сосиера.

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калин Йосифов
Калин Йосифов
Звучи интересно, ще я опитам!
31.10.2016 20:44
ани
ани
Вкусно е.
24.12.2010 12:53