Начин на приготвяне
Запържете нарязания на ситно лук (1 глава), добавете нарязаните гъби и гответе за около 5-7 минути.
Добавете сметаната, топеното сирене, индийското орехче, сол и пипер.
Гответе разбърквайки, докато сиренето се стопи.
Прехвърлете получения гъбен сос в купа.
Запържете нарязания на ситно лук (1 глава), добавете телешката кайма и пържете, разбърквайки за около 10-15 минути.
Овкусете със сол и пипер.
През това време сварете ригатоните, отцедете ги, изсипете ги в тигана и разбъркайте.
Прехвърлете пастата с телешко във форма за печене, добавете соса от гъби, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете в загрята фурна на 200 °С за около 10-15 минути.
Ригатоните с телешко и сос от гъби са много вкусни.
Вижте още любимите основни сосове за паста, както и как се варят различните видове паста.