Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Крехко телешко с винен сос и топка ориз

Крехко телешко с винен сос и топка ориз

Крехко телешко с винен сос и топка ориз
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Много вкусен винен кебап, задължително поднесен с топка варен ориз."

Необходими продукти

  • телешко - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бахар - няколко зърна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - няколко зърна
  • червен пипер - 1.5 ч.л.
  • магданоз
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на малки късчета.

Загрейте олиото в тенджера и запържете месото за 10-тина минути.

През това време настържете обелените лук и моркови. Прибавете ги в тенджерата и ги запържете.

Сипете доматеното пюре, виното и червения пипер. Налейте малко вода и разбъркайте.

Овкусете ястието с подправките - дафинов лист, бахар, сол и зърна пипер.

Намалете огъня и гответе около 2 часа. Наблюдавайте и ако се наложи, налейте още топла вода.

Сервирайте винения кебап с топка варен ориз и поръсете с пресен магданоз.

Крехкото телешко с винен сос и топка ориз е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: