Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко с бяло вино за Великден

Печено агнешко с бяло вино за Великден

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9394k7k6
Печено агнешко с бяло вино за Великден
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"Вкусно и ароматно печено агнешко, което да поднесете на великденската трапеза."

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1500 грама (порции от цяла плешка и врат)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - за овкусяване
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво агнешкото месо и го подсушете.

Смесете в подходяща купа подправките - солта, джоджена, червения и черния пипер, олиото.

Натрийте хубаво месото.

Наредете агнешкото в предварително намазнена тава. Отстрани сипете виното и водата - съотношение 50:50.

Покрийте тава с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете месото за около 2 часа. Накрая махнете фолиото и допечете до получаване на хрупкава коричка.

Печеното агнешко с бяло вино за Великден е готово.

Вижте също как да си направите агнешко със зелен лук или любимото печено агнешко бутче в гювеч.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: