Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Зеленчуково Консоме

Зеленчуково Консоме

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9302k17k
Зеленчуково Консоме3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Поднесете като сгряваща напитка или предястие и се насладете на ароматите."

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 малка глава
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 8 - 10 стръка
  • телешки кокал - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1/2 бр.
  • пилешки кости - 1 гръбнак
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • зехтин - около 40 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите, праза и лука, разрежете ги на две. Намачкайте леко чесновите скилидките.

В тенджера сложете кокалите и добавете лука, морковите, праза, целината, чесъна, домата и чушката.

Пуснете вътре целите магданозени стръкове, посолете и полейте със зехтина. Сипете около 2.5 литра топла вода.

Варете консомето около час на умерен огън (под капак). Малко преди да свалите от огъня, овкусете с универсалната подправка.

Прецедете готовия бульон и поднесете като ароматна сгряваща напитка или дори предястие.

Зеленчуковото Консоме е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: