Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга филе с мед и горчица

Сьомга филе с мед и горчица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9302k17k
Сьомга филе с мед и горчица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Много вкусна ароматна сьомга с хрупкава коричка."

Необходими продукти

  • филе от сьомга - 600 грама с кожа (цяло или на порции)
  • лимонов сок - 30 мл
  • зехтин - 40 мл
  • горчица - 20 грама
  • мед - 15 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 стръка
  • сурови бадеми - 20 - 25 г, белени
  • хляб - 50 г (по - сух)
  • сол - 1 на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибното филе от костици и го посолете леко.

Счукайте добре чесъна и го смесете със солта, лимоновия сок, меда, зехтина и горчицата. Разбъркайте добре.

Намажете хубаво рибата и я поставете в намазнена тава с кожата надолу.

Пасирайте бадемите с магданоза и хляба. Намажете сьомгата с тази смес и притиснете с обратната страна на лъжицата - така ще се образува хубава коричка.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете рибата до златист загар - около 20-25 минути.

Поднесете с чаша студено бяло вино.

Сьомга филето с мед и горчица е готово.

Вижте също как да си направите сьомга на скара.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: