Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Арменски сладки с мас и вино

Арменски сладки с мас и вино

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9302k17k
Арменски сладки с мас и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
43 мин.
Порции
30
"Едни разкошни арменски сладки, приготвени с печено брашно - вижте цялата рецепта."

Необходими продукти

  • брашно - 310 грама
  • бяло вино - 170 мл
  • локум - 140 грама
  • ванилова захар - 8 грама
  • пудра захар - 60 грама (+ още за овалване)
  • мас - 125 грама
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното - директно в тавата от фурната, която сте застлали с хартия за печене.

Заравнете пресятото брашно и сложете да се запече в загрята на 160 градуса фурна - от време на време разбърквайте. Трябва да стане с лек златист загар, не да е прекалено препечено.

В купа сипете пудрата захар с ваниловата захар, добавете леко охладеното брашно, маста и виното. Постепенно замесете хубаво гладко тесто.

Късайте топчета от тестото и ги сплесквайте леко с ръцете си. В средата на всяко слагайте парченце локум, затваряйте и придавайте леко обла форма на сладките.

Сложете арменските сладки в тава с хартия за печене. Изпечете ги на 160 градуса за 20-тина минути, след това увеличете градусите на 180 и допечете до лек розов загар.

Охладете арменските сладки и ги оваляйте в пудра захар.

Арменските сладки с мас и вино са чудни!

Вижте също как да си направите вкусни великденски сладки или традиционните локумки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: