Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното - директно в тавата от фурната, която сте застлали с хартия за печене.
Заравнете пресятото брашно и сложете да се запече в загрята на 160 градуса фурна - от време на време разбърквайте. Трябва да стане с лек златист загар, не да е прекалено препечено.
В купа сипете пудрата захар с ваниловата захар, добавете леко охладеното брашно, маста и виното. Постепенно замесете хубаво гладко тесто.
Късайте топчета от тестото и ги сплесквайте леко с ръцете си. В средата на всяко слагайте парченце локум, затваряйте и придавайте леко обла форма на сладките.
Сложете арменските сладки в тава с хартия за печене. Изпечете ги на 160 градуса за 20-тина минути, след това увеличете градусите на 180 и допечете до лек розов загар.
Охладете арменските сладки и ги оваляйте в пудра захар.
Арменските сладки с мас и вино са чудни!
Вижте също как да си направите вкусни великденски сладки или традиционните локумки.