Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от тиква и картофи

Крем супа от тиква и картофи

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9022k17k
Крем супа от тиква и картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Семпла кремсупичка с много интересен финален щрих - решетка от пармезан."

Необходими продукти

  • картофи - 2 средни (300 грама)
  • тиква - 400 грама
  • лук - 130 грама
  • черен пипер - 1/4 ч.л. или на вкус
  • целина - 100 грама (корен)
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 35 мл
  • сол
  • За хрупкав чипс
  • пармезан - 4 с.л. (настърган на едро ренде)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата на посочените зеленчуци за тази кремсупа са в почистено състояние.

Нарежете зеленчуците (без чесъна) на еднакви парченца. Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте с около 700 мл вода - трябва да са покрити от течността.

Посолете и ги сварете за 20-25 минути - до готовност.

Свалете от огъня и добавете зехтина (може и масло). Овкусете с черния пипер и пасирайте до хомогенност. Ако кремсупата ви се стори прекалено гъста, може да добавите още малко течност.

Изрежете хартия за печене, която да е с диаметъра на тигана. Сложете хартията на дъното и загрейте на слаб котлон.

Слагайте вътре на купчинки едро настъргания пармезан, като внимавате да не се опират една в друга.

Пармезанът трябва да е на тънък пласт, за да се получи хрупкава решетка за гарниране на супата.

Когато добие лек загар свалете от огъня и оставете да се втвърди. Отлепете и гарнирайте тиквената кремсупа.

Крем супата от тиква и картофи е готова.

Вижте също как да си направите кремсупа от леща или любимата картофена крем супа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: