Начин на приготвяне
Количествата на посочените зеленчуци за тази кремсупа са в почистено състояние.
Нарежете зеленчуците (без чесъна) на еднакви парченца. Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте с около 700 мл вода - трябва да са покрити от течността.
Посолете и ги сварете за 20-25 минути - до готовност.
Свалете от огъня и добавете зехтина (може и масло). Овкусете с черния пипер и пасирайте до хомогенност. Ако кремсупата ви се стори прекалено гъста, може да добавите още малко течност.
Изрежете хартия за печене, която да е с диаметъра на тигана. Сложете хартията на дъното и загрейте на слаб котлон.
Слагайте вътре на купчинки едро настъргания пармезан, като внимавате да не се опират една в друга.
Пармезанът трябва да е на тънък пласт, за да се получи хрупкава решетка за гарниране на супата.
Когато добие лек загар свалете от огъня и оставете да се втвърди. Отлепете и гарнирайте тиквената кремсупа.
Крем супата от тиква и картофи е готова.
Вижте също как да си направите кремсупа от леща или любимата картофена крем супа.