Начин на приготвяне
Лукът и морковът се нарязват на дребно и задушават в загрято олио. Към тях се прибавя измитият и нарязан спанак.
Когато се свие и смени цветът, си се поръсва със супена лъжица червен пипер.
Добавят се смлените домати, а малко след това и булгурът. Прибавят се сол, сух джоджен, черен пипер. Наливат се две чаши и половина вода.
Булгурът се готви около 15-20 минути, докато поеме всичката течност.
Прехвърля се в тава, а отгоре се залива със заливка, приготвена от две разбити яйца с кисело мляко и брашно.
Булгур със спанак и заливка се пече на 200 °C за 20 минути или докато стегне заливката на запеканката със спанак и придобие златист цвят.
Вижте още вкусни предложения за ястия с булгур.