Домашен пикантен чипс

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
600
10
1k
25/07/2010
"Всяко парти има право на своите две големи порции домашен пикантен чипс "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 001
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • арабски питки - 5 бр. готови с 20 см диаметър
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лютив
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • бульон - 1 ч.л. сух пилешки или телешки
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Абсолютно всички подправки се омесват на едно място и се поставят в солница с големи отвори.

Загрейте фурната до 180 градуса. На плот сложете една питка, напръскайте я с малко вода и я поръсете от двете страни с подправките. Върху нея повторете процедурата с останалите питки. Накрая притеснете с ръце всички питки.

С резачка за пица или остър нож нарежете питките на половина, след това всяка половина на три парченца, както се реже на парчета голяма пица.

Отделете отделните парчета едно от друго, подредете ги в тава и ги изпечете. След като ги извадите от фурната може леко да ги начупите на парченца.

Поднесете със сос Маринара по желание.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар