Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз и зеленчуци

Гъбена супа с ориз и зеленчуци

Гъбена супа с ориз и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Гъбена супа с ориз и зеленчуци е повече от вкусен обяд - пожелайте си го и го сгответе"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • печурки - 300 г
  • сушени манатарки - 1 ч.л. на прах
  • ориз - 1 1/3 к.ч. ориз
  • сол
  • суха мащерка - 1 с.л.
  • девисил - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и запържват в сгорещено олио.

Когато омекнат, се прибавят нарязанте на филийки почистени гъби, а малко след това - накълцаните скилидки чесън.

След като се запържат всички продукти, в тенджерата се налива топъл зеленчуков бульон, прибавят се сушените на прах манатарки и сол на вкус.

Когато чорбата заври, се слага измитият ориз и подправките - мащерка и девисил.

Готви се до увирането на ориза.

Готовата чорба от гъби се дръпва от котлона, слага се малко смлян черен пипер и по желание - изцеден лимонов сок.

Вижте още вкусни предложения за запеканки с гъби, както и най-вкусните рецепти за паста с гъби.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: