Зелен фасул с оцет и захар

ИларияИлария
Новак
578
178
33
719
01/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо837
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • оцет - 750 мл винен
  • захар - 500 г
  • карамфил - 3 - 4 зрънца
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете млад зелен фасул и го сложете в леко подсолена вода да се вари. Към водата добавете, оцета, захарта, карамфила и канелата и варете 15 минути.

След като омекне, сложете фасула в широк съд и залейте с маринатата му. На следващия ден варете фасула с оцета още няколко минути.

Извадете го с решетъчна лъжица и го наредете в буркани. Доварете още малко маринатата и залейте в бурканите. Затворете вече поохладените буркани с капачки и стерилизирайте за 1 час.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар