Начин на приготвяне
Първо нарежете/накъсайте броколите на розички - малки или средни.
Измийте ги добре и ги сварете във вряща подсолена вода за 10-тина минути. Не бива да омекват прекалено много.
Разбийте жълтъка със захарта и солта. Сипете водата и разбъркайте добре. Добавете на части двата вида брашно с бакпулвера, като не спирате да бъркате с помощта на телена бъркалка.
Прибавете натрошения лед и разбъркайте.
Панировката темпура трябва да е ледено студена. Ако броколите не са готови, най-добре я приберете в хладилника и я извадете в момента на пърженето.
Загрейте на силен огън по-голямо количество олио в дълбок тиган.
Потапяйте бланшираните броколи в панировката и ги пускайте да се пържат.
Не пържете голямо количество едновременно, за да не спада температурата в тигана.
Този вид панировка не става тъмна, имайте го предвид.
Отцеждайте панираните броколи в чиния с кухненска хартия. Поднесете със сос по избор. Много подходящ за тях е сос Ромеско.
Най-вкусните панирани броколи са готови.