Ezine.bg»Рецепти»Баница»Постна баница с праз и ориз

Постна баница с праз и ориз

Постна баница с праз и ориз
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Постна баница с праз и ориз - любима комбинация от вкусове, която трябва всеки да опита."

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пак. от 400 г
  • За плънката
  • праз - 2 - 3 стр.
  • ориз - 1 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • сол
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът за баницата се нарязва и се задушава с 2 с.л. от олиото и солта, докато омекне. Оризът се сварява в около 2 чаена чаши подсолена вода. Добавя се при праза и се разбърква.

Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олио. Взима се една кора, намазва се с олио. С пръсти в средата на дългата страна се свива като панделка. Двата тесни края се приближават плътно един до друг.

Поставя се плънка и се завива от широката към прегънатата част. По същия начин се редят приготвят и останалите кори.

Така получените постни банички във форма на сармичка се нареждат в тавата. Заливат се с газираната вода и олио, ако е останало такова. Поръсват се със сусам по желание. Печем постната баница с праз и ориз около 40 минути на 180-200 градуса в загрята фурна.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: