Начин на приготвяне
Почистете свинските крачета. Ако е нужно, ги опърлете. Добре почистете четината.
В тенджера под налягане сложете измитите крачета и ги залейте със студена вода да ги покрие 3-4 см.
Добавете 1 равна супена лъжица сол, дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер.
Сложете на котлона да заври водата, след което намалете на най-ниската степен и варете 2 часа. За това време се сваряват перфектно.
Дългото варене на тих огън разварява хрущялите от крачетата, които са изключително полезни за нашите стави.
Пачата освен вкусна е и полезна. След като са сварени, изваждате ги от бульона и след леко охлаждане се отстраняват всички кости.
Отстраняват се зърната черен пипер и дафиновият лист от бульона.
Обезкостените крачета се връщат обратно в бульона.. Обелете 6-8 скилидки чесън и ги счукайте. Добавете в чесъна 2 супени лъжици винен оцет и ги добавете при месото и бульона.
Разбъркайте добре и опитайте. Добавете още чесън или оцет, ако има нужда. Разсипете в купи или в кутии и оставете да изстине. Приберете в хладилника за 1 нощ. Сервирайте на следващия ден. Вкусната студена пача обикновено се поднася като зимно мезе.
Да ви е сладко с моята желирана пача от свински крачета.