Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пача»Желирана пача от свински крачета​

Желирана пача от свински крачета​

Желирана пача от свински крачета​3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Сервирайте на следващия ден. Вкусната студена пача обикновено се поднася като мезе."

Необходими продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските крачета. Ако е нужно, ги опърлете. Добре почистете четината.

В тенджера под налягане сложете измитите крачета и ги залейте със студена вода да ги покрие 3-4 см.

Добавете 1 равна супена лъжица сол, дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер.

Сложете на котлона да заври водата, след което намалете на най-ниската степен и варете 2 часа. За това време се сваряват перфектно.

Дългото варене на тих огън разварява хрущялите от крачетата, които са изключително полезни за нашите стави.

Пачата освен вкусна е и полезна. След като са сварени, изваждате ги от бульона и след леко охлаждане се отстраняват всички кости.

Отстраняват се зърната черен пипер и дафиновият лист от бульона.

Обезкостените крачета се връщат обратно в бульона.. Обелете 6-8 скилидки чесън и ги счукайте. Добавете в чесъна 2 супени лъжици винен оцет и ги добавете при месото и бульона.

Разбъркайте добре и опитайте. Добавете още чесън или оцет, ако има нужда. Разсипете в купи или в кутии и оставете да изстине. Приберете в хладилника за 1 нощ. Сервирайте на следващия ден. Вкусната студена пача обикновено се поднася като зимно мезе.

Да ви е сладко с моята желирана пача от свински крачета.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: