Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби с чесън и вино на тиган

Гъби с чесън и вино на тиган

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2189519144
Гъби с чесън и вино на тиган
Снимка: Чародейката
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Към какво ще поднесете тези гъби с чесън и вино на тиган?"

Необходими продукти

  • печурки - 400 г пресни
  • краве масло - 60 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка и сол - на вкус
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и отцеждат. Нарязват се на едро заедно с пънчетата, стига да са пресни. Ако гъбиге са по-малки, се оставят цели.

Прехвърлят се в тиган със зехтина и се затварят с капак. Задушават се на умерен котлон около десетина минути, като периодично се разбъркват.

След като се задушат, се добавя маслото и бялото вино, готвят се без капак още 5 минути и точно преди да се дръпнат от котлона, се поръсват със сол, суха мащерка и скълцаните скилидки чесън.

Гъбите с чесън и вино на тиган се поднасят веднага, още докато са горещи.

Добър апетит!

Вижте още колко дълго се пържат гъби и могат ли да се хапват гъби при бременност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: