Начин на приготвяне
В купа се смесва коскосовото и оризовото брашно. Добавят се разбитите със захарта яйца, сока от 1 лимон, олиото, бакпулвера, ваниловата есенция, щипка сол и накрая смлените семена от черен мак, захарните пръчици и захаросаните лимонени корички. Разбърква се.
Формата за кекс се намаслява и поръсва с малко брашно. Сместа за кекса се разпределя равномерно, като леко се потупва формата.
Изпича се във фурната на 180 °C до готовност (около 35 - 40 минути в зависимост от самата кексова форма).
Готовността на кекса се проверява с дървена клечка.
Да ви е сладко с най-вкусния кокосов кекс!
Вижте още вкусни идеи за уникални кокосови сладкиши и най-вкусните кокоски.