Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от замразен зелен фасул и зеленчуци

Яхния от замразен зелен фасул и зеленчуци

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2149429074
Яхния от замразен зелен фасул и зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Яхния от замразен зелен фасул и зеленчуци - ще се услади на всекиго"

Необходими продукти

  • кромид лук - 1 глава, наситнена
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • праз - 2 стръка, нарязани
  • целина - 2 стръка , нарязани
  • моркови - 1 бр., нарязан на кубчета
  • червени чушки - 1 бр., нарязана на кубчета
  • тиквичка - 1/2 бр., нарязана на кубчета
  • картофи - 2 - 3 бр., нарязани на четвъртинки
  • зелен фасул - 400 г, замразен
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр., ситно нарязан или настърган
  • люти чушки - 1 бр., наситнена (по желание, за пикантност)
  • зеленчуков бульон - 1, 5 л
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ситно нарязан
  • готварска сметана - 2 с.л. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера загряваме олиото.

Добавяме почистените и нарязани зеленчуци - лук, праз, чесън, морков, чушка, тиквичка, целина.

Поръсваме с щипка сол и добавяме по малко от зеленчуковия бульон. Щом зеленчуците поомекнат и се задушат, добавяме червения пипер, картофите и зеления фасул.

Разбъркваме няколко минути и доливаме горещ зеленчуков бульон, колкото да покрие продуктите.

Оставяме зеления фасул яхния да къкри до сваряването на картофа. След това изваждаме сварения картоф, намачкваме го с вилица и го връщаме в яхнията.

Добавяме наситнения домат, по желание добавяме наситнена люта чушка за повече вкус и пикантност, доливаме зеленчуков бульон до желаната гъстота и оставяме зеленчуковата яхния да покъкри на котлона още десетина минути.

Овкусяваме със сол, черен пипер, поръсваме с пресен магданоз и добавяме по желание малко готварска сметана на вкус към нашата яхния от замразен зелен фасул и зеленчуци.

Вижте още колко се вари зелен фасул и как да бланшираме зелен фасул :)

Добър апетит!

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: