Начин на приготвяне
Тиквите се разрязват на две по дължина и с лъжица се махат семките и малко от меката част. Пъдпъдъците се разрязват на две по дължина, посоляват се и се пържат в олиото 2 минути до златисто.
Оризът се залива с голямо количество гореща солена вода и се вари 10 минути. Отцежда се. Лукът се реже на ситно и се запържва в част от маслото, докато не стане прозрачен.
Сушените кайсии и стафидите се накисват в гореща вода за десет минути и се отцеждат. В половинките тиква се слага първо малко масло, после оризът, смесен с изпържения лук, след това две половинки пъдпъдъци.
Отгоре се разпределят стафидите и кайсиите. Редят се в тава. Отгоре се покриват с фолио и се пече 3 часа на 190 градуса.