Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пъдпъдъци, печени в тиква

Пъдпъдъци, печени в тиква

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пъдпъдъци, печени в тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
260 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • тиква - 2 бр. (цигулка)
  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сушени кайсии - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • масло - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквите се разрязват на две по дължина и с лъжица се махат семките и малко от меката част. Пъдпъдъците се разрязват на две по дължина, посоляват се и се пържат в олиото 2 минути до златисто.

Оризът се залива с голямо количество гореща солена вода и се вари 10 минути. Отцежда се. Лукът се реже на ситно и се запържва в част от маслото, докато не стане прозрачен.

Сушените кайсии и стафидите се накисват в гореща вода за десет минути и се отцеждат. В половинките тиква се слага първо малко масло, после оризът, смесен с изпържения лук, след това две половинки пъдпъдъци.

Отгоре се разпределят стафидите и кайсиите. Редят се в тава. Отгоре се покриват с фолио и се пече 3 часа на 190 градуса.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: