Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта. Сипете млякото и олиото към тях, като не спирате да бъркате.
Пресейте брашното с ванилията и бапулвера. Добавете го на части към горната смес.
Отделно смесете рикотата с две лъжици захар и две лъжици грис, разбийте.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете на дъното кексовото тесто. Върху него разпределете по лъжица от крема с грис, като оставяте развно разстояние.
Върху всяка лъжица от крема боднете по една ягодка.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Изпечете плодовия сладкиш до готовност - около половин час.
Охладете сладкиша и го поръсете с пудра захар за разкош.
Лекият ягодов сладкиш с рикота е готов.