Начин на приготвяне
Ябълката се обелва и настъргва на ситно ренде. Поръсва се с кафявата захар и се оставя на страни.
Брашното и солта се пресяват заедно в купа и към тях в кладенче се чукват яйцата.
Водата и прясното мляко се смесват и се добавят към приготвената палачинкова смес при непрекъснато разбъркване, докато цялото брашно се усвои.
Добавя се разтопеното масло, олиото и прахчетата ванилия.
Накрая се добавя ябълката със захарта и се разбърква хубаво.
Сместа трябва да е с гъстота на боза.
Може да оставите за половин час н стайна температура или за повече, като покриете купата със стреч фолио. Може да я приготвите от вечерта и да я приберете в хладилника до сутринта.
Ябълковите палачинки печем в намаслен тиган, като гребваме с черпака и с дупето му рамвномерно разпределяме в тигана. С помощта на шпатула обръщаме и изпичаме и от другата страна.
Още топли, намазваме крайчетата на палачинките със масло, слагаме по малко шоколад, разпределяме, поръсваме със щипка-две канела и навиваме на руло.
Да ви е сладко с моите перфектни ябълкови палачинки с шоколад и канела!
Вижте още диета с тиква и ябълки и защо да ядете често печени ябълки.