Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с щипка сол, разбиваме с телена бъркалка. Добавят се кисело мляко, сода за хляб, канела, намачкан с вилица банан, джинджифил и захар.
Разбърква се рядка смес и се добавя лъжица по лъжица пълнозърнестото брашно и смляното ленено семе.
Получава се по-гъста смес от тази за класическите палачинки.
Загрява се тиган, намазва се с малко олио и с малко черпаче се сипва от сместа в средата на тигана. Оформя се големината на протеиновата палачинка.
Печем нашите пълнозърнести палачинки на среден огън на 3-4 степен и обръщаме след минута-две.
Сервираме пълнозърнестите палачинки с канела с плодове, домашно сладко или мед. Страхотни са !