Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Ябълкови палачинки»Ябълкови палачинки с шоколад и канела

Ябълкови палачинки с шоколад и канела

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Ябълкови палачинки с шоколад и канела
Снимка: Чародейката
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Да ви е сладко с моите перфектни ябълкови палачинки с шоколад и канела!"

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • прясно мляко - 400 мл
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ябълки - 1 бр. червена, зряла
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 25 г
  • за намазване
  • масло - за намазване на ръбчетата
  • течен шоколад - по 1 с.л. на палачинка
  • канела - 2 щипки на палачинка, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва и настъргва на ситно ренде. Поръсва се с кафявата захар и се оставя на страни.

Брашното и солта се пресяват заедно в купа и към тях в кладенче се чукват яйцата.

Водата и прясното мляко се смесват и се добавят към приготвената палачинкова смес при непрекъснато разбъркване, докато цялото брашно се усвои.

Добавя се разтопеното масло, олиото и прахчетата ванилия.

Накрая се добавя ябълката със захарта и се разбърква хубаво.

Сместа трябва да е с гъстота на боза.

Може да оставите за половин час н стайна температура или за повече, като покриете купата със стреч фолио. Може да я приготвите от вечерта и да я приберете в хладилника до сутринта.

Ябълковите палачинки печем в намаслен тиган, като гребваме с черпака и с дупето му рамвномерно разпределяме в тигана. С помощта на шпатула обръщаме и изпичаме и от другата страна.

Още топли, намазваме крайчетата на палачинките със масло, слагаме по малко шоколад, разпределяме, поръсваме със щипка-две канела и навиваме на руло.

Да ви е сладко с моите перфектни ябълкови палачинки с шоколад и канела!

Вижте още диета с тиква и ябълки и защо да ядете често печени ябълки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: