Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Чеснови броколи на тиган с масло

Чеснови броколи на тиган с масло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1444902k
Чеснови броколи на тиган с масло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Една лека гарнитура от хрупкави броколи - подходящи за риба или месо, изборът е ваш!"

Необходими продукти

  • броколи - 500 грама
  • масло - 80 грама
  • морска сол - 1 равна с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - 1 брой
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте броколите на розички с приблизително еднаква големина.

Кипнете литър вода и добавете в нея супена лъжица морска сол.

Бланширайте броколите за не повече от 3-4 минути. Извадете ги с гевгир и ги отцедете добре.

Разтопете маслото в тиган, добавете лъжица зехтин и чесновите скилидки. Прибавете вътре броколите и похлупете.

Задушете за 2-3 минути, за да станат хрупкави.

Поднесете ги с резени лимон. Подходящи са за гарнитура за риба или месо.

Чесновите броколи на тиган с масло са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: