Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с моркови, шоколадови капки и пекан

Кекс с моркови, шоколадови капки и пекан

Кекс с моркови, шоколадови капки и пекан
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Много ароматен и сочен кекс, от който нямаме търпение да си отрежем 1-2 парченца"

Необходими продукти

  • бяло брашно - 250 грама (тип 00)
  • яйца - 3 средно големи (М размер)
  • кокосова захар - 130 грама
  • патешка мас - 50 грама разтопена
  • шоколадови капки - 100 грама натурални
  • моркови - 280 грама настъргани
  • пекан - 50 грама (орехи с тахан халва)
  • зехтин - 50 мл
  • бакпулвер - 10 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете обелените моркови на едро ренде.

В купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Сипете разтопената мас и зехтина, като продължавате разбиването. Ако нямате патешка мас, може да използвате свинска или дори краве масло.

Сипете пресятото с бакпулвера брашно и бъркайте с помощта на лъжица. Накрая добавете морковите, капките шоколад и орехите с тахан халва.

Прехвърлете сместа в силиконова кексова форма. Загладете я отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор). Печете кекса до готовност - около 40 минути, като най-добре е да пробвате с клечка за зъби - трябва да излезе суха след забождането.

Охладете кекса и го обърнете върху решетка. Може да го поръсите с пудра захар за разкош.

Кексът с моркови, шоколадови капки и пекан е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: