Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинска попска яхния с червено вино и домати

Свинска попска яхния с червено вино и домати

marcheva14marcheva14
Новак
631483k
Свинска попска яхния с червено вино и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Много вкусно есенно ястия от старите тефтери, което ще ви зареди с енергия и топлина"

Необходими продукти

  • свински шол - 500 грама
  • червено вино - 100 мл
  • домати - 1 консерва на кубчета (300 - 400 грама)
  • лук - 2 големи глави
  • арпаджик - 350 грама
  • черен пипер - зърна микс
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - 2 - 3 броя
  • олио - за готвене + 1 с.л масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хпаки.

В тенджерка под налягане сипете олиото и го загрейте. Запържете двете наситнени глави с лук и свинското докато останат на мазнина.

Сипете червеното вино и след кратко добавете доматите, пасирания чесън, бахара, дафиновия лист, червения пипер и микса черен пипер.

Сипете вода, сложете капака на тенджерата и гответе около 25 минути.

Отворете и добавете малките почистени главички лук. Ако течността е извряла, сипете още вода и отново похлупете за 10 минути.

Към яхнията накрая добавете бучка масло за още по-невероятен аромат.

Сервирайте попската яхния топла.

Свинската попска яхния с червено вино и домати е много вкусна.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: