Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Калмари с домати и червено вино

Калмари с домати и червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Калмари с домати и червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • калмари - 600 г (сварени)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно и ги запържете със зехтина. Нарежете доматите на филийки и ги прибавете. Подправете със сол черен, пипер и дафинов лист.

Сипете виното и добавете нарязаните калмари. Задушавайте 15 минути на умерен огън.

По желание може да сервирате ястието със задушени на пара картофи.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: