Начин на приготвяне
Нарежете карфиола, сложете го в чопъра и го смелете.
Подсушете смления карфиол на сух тиган за около 10 минути.
Смесете карфиола, яйцето, подправките и настъргания пармезан до получаване на еднородна смес.
Прехвърлете сместа върху хартия за печете и оформете блат за пица от карфиол под формата на кръг с дебелина около 0, 5 см.
Печете блата от карфиол в предварително загрята фурна на 180°C.
След 10-15 минути извадете блата, намажете го с доматената паста, поръсете с настъргания кашкавал и отгоре разпределете нарязаната на тънки филийки печурка.
Печете леката пица с блат от карфиол за още 5-10 минути.
Имате разкошна кето пица, която може да се конкурира и с най-идеалната пица в света.