Ezine.bg»Рецепти»Пица»Лека пица с блат от карфиол

Лека пица с блат от карфиол

JuliyaJuliya
Новак
1113372k
Лека пица с блат от карфиол
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Имате разкошна кето пица с блат от карфиол и гъби, която може да се конкурира и а най-идеалната пица в света"

Необходими продукти

  • карфиол - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • печурки - 1 бр.
  • пармезан - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карфиола, сложете го в чопъра и го смелете.

Подсушете смления карфиол на сух тиган за около 10 минути.

Смесете карфиола, яйцето, подправките и настъргания пармезан до получаване на еднородна смес.

Прехвърлете сместа върху хартия за печете и оформете блат за пица от карфиол под формата на кръг с дебелина около 0, 5 см.

Печете блата от карфиол в предварително загрята фурна на 180°C.

След 10-15 минути извадете блата, намажете го с доматената паста, поръсете с настъргания кашкавал и отгоре разпределете нарязаната на тънки филийки печурка.

Печете леката пица с блат от карфиол за още 5-10 минути.

Имате разкошна кето пица, която може да се конкурира и с най-идеалната пица в света.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: