Начин на приготвяне
Червената леща се измива хубаво със тудена вода. Оставя се за 20 минути да се накисне и се изцежда от водата.
В подходяща дълбока тенджера се загрява олиото, добавяте нарязаните на ситно лук, морков и червени чушки. Поръсете с щипка сол и оставете зеленчуците да поомекнат, като ги разбърквате периодично.
Добавете червения пипер, отцедената от водата червена лещи и след минутка - две - и горещия зеленчуков бульон.
Овкусете с подправките в количество на вкус - куркума, кориандър, брашно от жълт синап, канела, джинджифил, черен пипер, кимион, пуснете и дафиновите листа. Варете на умерен котлон за около 15 - 20 минути. След това добавете настърганите на едро ренде домати и оставете още няколко минути на котлона.
Поръсете с прясна мента и магданоз и оставете лещата яхния за 15 минути захлупена, преди да я сервирате.
Може да поднесете с варено яйце тази вкусна яхния от червена леща със зеленчуци.
Добър апетит!
Вижте още предложения за салати с червена леща и хранителни супи с леща.