Печено агнешко с лешниково песто

Милан
Милан
Новак
21/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете лешниците на един ред в тавичка и ги изпечете в загряна умерена фурна за 5 минути или докато люспата им се отдели. С помощта на кърпа обелете ядките, като ги претърквате. Охладете ги.

Смелете ядките, зелените подправки, джинджифила, лимоновия сок, рибения сос и захарта, докато се получи гранулесто пюре. При непрекъснато разбиване доливайте зехтина и направете пестото.

Агнешката плешка начукайте на голямо по-тънко парче. Поръсете посредата с половината от пестото и завийте всяка страна навътре - получава се нещо като голямо руло, съставено от две по-малки рула. За да подсигурите месото, го набодете с клечки за зъби или го вържете на 2 см разстояние.

Сложете агнешкото върху решетка върху тава. Поръсете отгоре с останалото песто, като притиснете добре. Печете агнешкото непокрито около 1 и 3/4 часа или докато се изпече добре.

След като го извадите от фурната, го увийте за 10 минути с алуминиево фолио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар