Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Тарама от мойва с лайм и сухар

Тарама от мойва с лайм и сухар

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Тарама от мойва с лайм и сухар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
12 мин.
Порции
6
"Една много вкусна разядка, която да поднесете с подходящо питие"

Необходими продукти

  • червен хайвер - 110 грама от мойва
  • сок от лайм - от 1 бр.
  • олио - 65 мл
  • червен лук - 1/2 средна глава
  • кора от лайм - от 1/2 плод
  • сухар - 4 бр. от царевичен хляб
  • бял хляб - препечени филийки
  • магданоз - за украса
  • масло - за намазване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите тази тарама от червен или черен хайвер - изборът е ваш.

Изсипете хайвера от кутията в в подходяща купа. Добавете сока от лайм и малко сол. Пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Пасирайте препечените филийки и сухарите.

Добавете ги към хайвера заедно с кората от лайм и червения лук, отново пасирайте.

На тънка струя и с непрекъснато разбиване сипете от олиото. Ако се получи по-рядка смес, добавете още малко пасиран сухар, но не прекалявайте, защото с времето тарамата ще се сгъсти допълнително.

Приберете тарама хайвера в хладилник за няколко часа, за да се смесят хубаво ароматите.

Поднесете го върху препечена филийка, намазана с масло.

Украсете с магданоз, резени лук и каквото ви хареса.

Получава се една много вкусна разядка, полезна за организма, защото съдържа много витамини и минерали.

Тарамата от мойва с лайм и сухар е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: