Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на тънки пържолки.
Сложете ги върху дъска за рязане и отгоре поставете върху тях фолио за свежо съхранение. Начукайте ги добре, за да се изтънят.
Овкусете ги със соев сос, бял пипер и сол, след което ги приберете в хладилник за поне 30 минути.
Наситнете няколко листа босилек.
Домата и моцарелата направете на шайби.
Вземете една пържолка и я намажете с малко песто. В единия край сложете моцарелка и домат, навийте на рулца.
Намазнете тава за печене и наредете рулцата.
Върху всяко едно сложете резен домат и поръсете с наситнения босилек. Полейте със зехтин.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пилешките рулца до готовност - около 30 минути.
Печените пилешки рулца с песто и домати са много вкусни. Сервирайте пилешките рулца с гарнитура от картофи соте, печени зеленчуци на скара или едно домашно руло от тиквички.