Начин на приготвяне
Първо угасете содата в киселото мляко и оставете да шупне. Към готовата смес сипете олиото и захарта, разбъркайте.
Отделно пресейте брашното и го добавете към течните съставки, разбъркайте хубаво.
Намазнете и поръсете с брашно малка тава или форма за кекс. Сипете вътре сместа и заравнете добре.
Отгоре наредете нарязания на ситно локум.
Между парченцата локум сложете ореховите ядки.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ореховия сладкиш до готовност - около половин час.
Охладете леко сладкиша и го извадете от формата.
Накрая може да го поръсите леко с пудра захар.
Страхотният орехов сладкиш с локум е готов.
Ако се чудите какво да правите с останалия локум, опитайте и тези вкусни рецепти за кекс с локум и домашна баница с локум.